تازه ترین خبرها

(آخرین بروز رسانی 12 دقیقه قبل)

 
جزئیات یک طرح انتخاباتی؛ لاریجانی رئیس جمهور و ظریف معاون اول ؛
فعال سیاسی اصولگرا : لاریجانی طرح‌نوینی برای حل مشکلات نظام در آستین دارد/ ظریف بافت مشکلات داخلی را نمی‌شناسد، اما لاریجانی بر همه موضوعات داخلی و خارجی مسلط است
اوج نیوز: اصلاح طلبان از هم اکنون سناریو خود برای حضور در انتخابات را نوشته و قصد دارند که لاریجانی را به عنوان گزینه مورد حمایت او اعلام کنند. در عین حال با معرفی محمد جواد ظریف به عنوان نفر اول کابینه او برای لاریجانی که چندان مورد اقبال مردمی نیست، رای جمع می‌کنند ....
فعال سیاسی اصولگرا : لاریجانی طرح‌نوینی برای حل مشکلات نظام در آستین دارد/ ظریف بافت مشکلات داخلی را نمی‌شناسد، اما لاریجانی بر همه موضوعات داخلی و خارجی مسلط است

 کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری باقی است و فضای سیاسی کشور از همین حالا تحت تاثیر این رویداد مهم قرار گرفته است. اهالی سیاست اگرچه هنوز هم در مصاحبه‌ها احتیاط پیشه کرده و صحبت از انتخابات ۱۴۰۰ یا هرگونه پیش‌بینی درباره آن را زود هنگام می‌دانند، در جلسات پشت پرده مشغول رایزنی و برنامه ریزی برای ورود به این کارزار هستند.

اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد؛ همه به فکر پیروزي در انتخابات آتی هستند و هر چه گزینه دارند روی میز گذشته و وارسی می‌کنند. وضعیت اصلاح‌طلبان، اما طبیعتا پیچیده‌تر است. این جریان سیاسی که به واسطه حمایت همه‌جانبه از روحانی در سال‌های ۹۲ و ۹۴ و عملکرد ضعیف و مورد انتقاد او تا حد زیادی سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است. شاهد این مدعا نیز نتیجه‌ای است که در انتخابات اسفند ۹۸ مشاهده شد. اصلاح طلبان می‌دانند که بدنه اجتماعی آنان اساسا از صندوق رای مایوس شده و پای کار نخواهد آمد. روشن است که در این جریان اکثریت مشارکت کنندگان را هواداران اصولگرایان تشکیل داده و برد این جریان را رقم می‌زنند.

مضاف بر این، اصلاح طلبان مثل همه انتخابات‌های گذشته با چالش تایید صلاحیت و عبور از فیلتر دستگاه نظارتی مواجه هستند. این فیلتر‌ها کار خودش را می‌کند، اما اصلاح طلبان که معمولا درصد بالاتری از رد صلاحیت را دارند این رویه را علیه خود دانسته و معتقدند که در صورت حضور همه نیروهایشان شانس بیشتری برای پیروزی خواهند داشت.

نکته حائز اهمیت دیگر آن است که اصلاح طلبان مثل قبل نمی‌توانند روی حمایت بزرگان این جریان حساب کنند. برای همین هم دیدیم که در انتخابات مجلس هیچ کسی «تکرار» نکرد و مردم را پای صندوق نکشاند. این طور که به نظر می‌رسد هنوز هم نه سید محمد خاتمی مایل به مداخله مستقیم و دعوت از بدنه رای این جریان برای مشارکت گسترده است و نه حلقه نزدیکان و مشاوران وی چنین پیشنهادی را می‌دهند.

رویکرد اصلاح طلبان در این انتخابات مشارکت و معرفی کاندیدا با در نظر گرفتن و شرایط و بدون اصرار به مردم است. این رویه هم از سوی آن طیفی که خواهان بازنگری و برگشت به جامعه محوری هستند، مورد استقبال است و هم از سوی آن طیفی که اعتقاد دارند جریان اصلاح طلب با کاندیدایی را معرفی کند که در چارچوب حاکمیت تعریف شده و شانس پیروزی داشته باشد.

بر اساس شنیده‌ها این رویه در دستور کار قرار گرفته و صرفا یک ایده نیست. اصلاح طلبان حتی گزینه مورد نظر خود را یافته‌اند. تا همین چند هفته قبل حرف از دوگانه لاریجانی – ظریف بود و معلوم نبود که اصلاح طلبان کدام یک از این دو چهره موثر را انتخاب خواهند کرد. اکنون، اما تا حد زیادی تکلیف روشن شده و جریان اصلاحات سناریو اصلی خود برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ را نوشته است.
قصه از این قرار است که طبق اخباری که خبرنگار نامه نیوز از آن مطلع شده است افراد مشهور اصلاح طلب و برخی از چهره‌های نزدیک به دولت و اعتدال و توسعه سناریو جدیدی را نوشته‌اند. این گروه با در نظر داشتن ظرفیت‌های علی لاریجانی برای تایید صلاحیت شدن و مدیریت کشور در شرایط فعلی وی را بهترین گزینه برای ائتلاف و حمایت می‌دانند. این گروه همچنان که امکان جلب رای اصولگرایان میانه‌رو ازسوی علی لاریجانی را مد نظر دارند به این مهم هم توجه دارند که شاید او با اقبال عمومی مواجه نشد.

عدم اقبال از لاریجانی همان نکته‌ای است که اصولگرایان نیز مورد نظر دارند و چند روز قبل باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی به آن پرداخته بود. اصلاح طلبان اما راهکار رفع این نقیصه، را یافته‌اند. طیفی از اصلاح طلبان با در نظر داشتن محبوبیت محمدجوادظریف وزیرخارجه روحانی در جامعه و عدم تمایل او به رئیس جمهور شدن یک پیشنهاد راهبردی مطرح کرده‌اند. پیشنهادشان این است که علی لاریجانی به عنوان گزینه مورد حمایت اصلاح طلبان وارد کارزار شود، اما از همان ابتدا محمدجواد ظریف را به عنوان نفر اول در کابینه خود معرفی کند. به این ترتیب لاریجانی صاحب سبد رای ظریف خواهد شد و آقای وزیر نیز همان طور که محبوب‌ترین و موفق‌ترین عضو کابینه روحانی بود، در کنار لاریجانی کار خواهد کرد.

نکته اینجا است که اصلاح طلبان هوادار این پیشنهاد برای عملیاتی کردن ایده خود باید راهکار یافته و نظر اصلاح طلبانی که به معرفی گزینه کاملا اصلاح طلب تاکید دارند را جلب کنند. هرچه باشد لاریجانی برآمده از جریان اصولگرا است و ظریف نیز اعتدال و توسعه‌ای. رویکرد اصلاح طلبانه هر دو نفر، اما مسیر را تا حد بسیاری هموار کرده است. با این حساب تهیه یک میثاق‌نامه و روشن کردن تکلیف کابینه قبل از پیروزی در انتخابات می‌تواند مانع از تجربه تلخ حمایت از روحانی شود.

انتخابات ریاست جمهوری برای جریان اعتدال و اصلاحات به سرعت نزدیک می شود، آنها گزینه ای که هم بتواند از فیلتر شورای نگهبان بگذرد و هم مورد اقبال مردم قرار گیرد، در آستین ندارند. بسیاری از عقلای اصلاحات و اعتدال معتقدند باید به سمت گزینه ای مطمئن بروند که هم حرفی برای گفتن داشته باشد و هم از اقتدار و جامعیت لازم برای اجرای برنامه های خود برخودار. برهمین اساس آنها دو گزینه علی لاریجانی و محمدجواد ظریف را مطرح کردند. با منصور حقیقت پور که مشاور رئیس مجلس دهم و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم بود؛ درباره این مسئله گفتگو کردیم.

منصور حقیقت پور در گفتگویی درباره مطرح شدن نام علی لاریجانی و محمدجواد ظریف برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 گفت: آقای لاریجانی تمام مشکلات نظام را می داند، بسیار باهوش است، برای مسائل و مشکلات نظام راهکار دارد، ارتباط خوب او با نخبگان بر کسی پوشیده نیست.

  خرید قالب آبان نیوز | قالب خبری ایرانی وردپرس از راست‌چین قیمت باورنکردنی هارد دیسک در دیجیکالا «فقط امروز» خرید انگشتر نقره مردانه دست ساز فاخر با تخفیف ویژه زرسی یه دستور خاص و خوشمزه برای تهیه فتوچینی آلفردو

وی با اشاره به اعتماد نخبگان کشور به علی لاریجانی افزود: آقای لاریجانی سلامت رفتاری و اخلاقی دارد. او مورد تأیید مراجع قم و نجف هستند. در ملاقات ایشان با مراجع نجف حضور داشتم و دیدم که همه مراجع احترام زیادی برای آقای لاریجانی به خاطر مرحوم پدرشان قائل بودند.

مشاور رئیس مجلس دهم یادآور شد: آقای لاریجانی در سطوح مختلف اجرایی، فرهنگی و تقنینی فعالیت کرده است. او در اوایل دهه هفتاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. سپس ریاست سازمان صداوسیما را برعهده گرفت. بعد در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی حضور یافت و در دوره ای نیز مسئول مذاکرات هسته ای ایران با طرف های خارجی بود. در مجلس هم که سه دوره ریاست را برعهده داشت و امروز می توان گفت با تمام ریزه کاری های مدیریت و برنامه ریزی کشور آشنا است.

وی با اشاره به شأن دیپلماتیک علی لاریجانی ادامه داد: او در سطح بین المللی دارای وزن قابل قبولی است و تمام روسای جمهوران و روسای پارلمانی کشورها می دانند او اهل مذاکرات حرفه ای سیاسی است بنابراین معتقدم آقای لاریجانی با این عقبه و کارنامه گرانبها سرمایه ای برای کشور و نظام محسوب می شود.

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: رهبر معظم انقلاب بعد از تمام شدن دوره مجلس دهم آقای لاریجانی را به عنوان مشاور عالی خودشان انتخاب کردند که نشانه نگاه تأیید ایشان به آقای لاریجانی است. اگر مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری به آقای لاریجانی اقبال کنند مطمئن هستم که او طرح نوینی برای حل مشکلات جمهوری اسلامی ایران در آستین دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با اشاره به حوزه فعالیت محمدجواد ظریف افزود: او در حوزه سیاست خارجی تنها نقش آفرین بوده است بنابراین بافت مشکلات و مسائل داخل کشور را نمی شناسد چون در این حوزه فعال نبوده است. لذا فکر می کنم ظرفیت آقای لاریجانی خیلی بالاتر از آقای ظریف است. آقای لاریجانی بیشتر مسائل داخلی را می شناسد و به امور اداره کشور مسلط است.

شما ممکن است این اخبار را هم دوست داشته باشید :

دریافت خبرنامه

تبلیغات

نظرات کاربران

نظر شما

نظر شما در مورد این خبر

نظرسنجی